VD:n har ordet - GA Industri AB

Julen närmar sig, ska bli skönt med lite julledigt.

Det har varit ett spännande & intressant år, mycket har hänt när man summerar året som gått. Det som naturligtvis är det stora minnet av 2020 är Coronapandemin. Det kunde man inte tro att vi skulle få uppleva. Min granne är från Danmark & han berättade att hans far minns när Danmark var ockuperat på -40 talet av tyskarna. Då var köpenhamn folktomt & det skulle aldrig mer kunna hända, men folktomma städer fick även vår generation uppleva. För oss som bor på landet blir det inte lika tydligt som i städerna. Vi rör oss i skog och mark som vanligt. Jakten och hundarna fungerar som normalt. Det man saknar är naturligtvis att träffa människor. Även om Teams & Skype fungerar, hur kul är det ? Nä, jag längtar tillbaks till det normala, träffa folk, umgås, göra affärer & resa. Hoppas och tror det normala kan vara tillbaks under 2:a kvartalet 2021, vi får hoppas och se.

På GA har vi fortsatt god ordning & reda, det flyter på i bra takt, känns som vi kommer slå nya rekord i år åxå, trots att marknaden var svag under 2:a kvartalet. Vi har under året lyckats knyta till oss flera nya kunder vilket är mycket glädjande. Vi märker att det är en viss brist på material & långa leveranstider från verk. Vad gäller priserna så stiger dom under Q4 & Q1. Min bedömning är att priserna toppar under 2:a kvartalet. Vill passa på att göra lite extra reklam för vår stållager, det finns ständigt 20-25 000 ton i coils & format. Vi levererar gärna och snabbt. Intressant under nästa år blir att följa den eventuella sammanslagningen av SSAB & en del av TATA Europe. Vore mycket kul och intressant om affären kunde bli av, de båda bolagen passar bra ihop. Kommer själv köpa lite aktier i SSAB redan nu.

Vill passa på att tacka alla våra intressenter för detta året. Ta nu vara på ledigheten, det kommer bli bra fart på marknaden under våren.

God Jul & Gott nytt år & Tack alla för 2020 !