VD:n har ordet - GA Industri AB

VD:n har ordet

 

Äntligen börjar det kännas att Våren är på väg !

Det har varit en lång & seg vinter som vägrat släppa greppet, nu känns det dock som att våren är på väg. Har satt upp nya fågelholkar i påskhelgen, vilket alltid är trevligt. Nu väntar jag på påskliljorna som är på gång. Vi bor sedan ett år tillbaks utanför Smålandsstenar & det finns av tradition synnerligen gott om gamla klassiska gula påskliljor, det är riktigt vårskönt när de slår ut i tusental. Har även sett att tranorna har anlänt i helgen. Nu börjar en riktigt härlig tid på landet.

Vad gäller stålmarknaden så verkar det som vi slapp ståltullar i USA vad det nu skulle innebära, fanns en del spekulation att priserna skulle sjunka, vilket jag inte var så säker på. Det europeiska verken säljer till USA är mestadels specialprodukter, så det behovet finns ändå. Vi ser att det är fortsatt mycket stark efterfrågan på stålet & priserna i Sverige går upp med ca 50 öre för andra kvartalet. Det var att vänta med tanke på eurokursen som fortsätter att tuffa på. Undrar när den skall vända till sitt rätta värde. Tidigare var det fordonskunderna som var lokomotiv men vi ser nu att övriga segment går riktigt bra. Det fortsätter även att komma in nya kunder vilket vi är tacksamma för. Det blir spännande att följa detta året.

Vi har god ordning & reda i anläggningen och det flyter på i synnerligen bra takt. Vi har även byggt ut anläggningen med 2600 m2 som börjar bli klart, det behövs verkligen. Man undrar naturligtvis hur länge konjunkturen kan hålla i sig. Känns som det går lite på övertid, men vem vet. Jag är fortsatt positiv till detta året.

Ha nu en skön vår !