VD:n har ordet - GA Industri AB

Våren har äntligen kommit & sommaren är nu på väg !

Det känns alltid skönt att vara i maj månad, vintern ligger bakom & vi ser fram emot fina månader framöver. Man känner att energin kommer med ljuset & lövsprickningen i naturen, skönt. Tranorna har anlänt i år med, det är intressant hur de återkommer varje år till samma betesvall. Däremot har det varit ovanligt lite påskliljor i år, det måste bero på förra årets torka, får hoppas de kommer tillbaks nästa vår.

Vad gäller stålmarknaden så är det fortfarande bra fart i industrin. Vi känner inte av någon nedgång än, märker dock att bilindustrin i europa inte är stark för tillfället & byggindustrin i Sverige viker ned. Vi räknar dock med en viss avmattning framåt hösten, vilken kommer hålla i sig några år framöver. Det borde medföra lägre priser på stålet framöver, men vår svaga valuta verkar kompenserar detta, vilket medför någorlunda stabila priser under året.

Vi har nyligen haft vår årliga ISO revision & det gick bra, med någon enstaka liten anmärkning. Vi jobbar nu även igenom bokslutet för året, vilket ser fortsatt stabilt ut.

Vi ser speciellt en ökad efterfrågan på standardplåt, ämnat för stans & lasermaskiner, vilket känns mycket bra & ligger i linje med våra investeringar & framtida mål. Nytt för i år är att vi installerar en större maskin i anläggningen som kommer i produktion under Juni månad, vi kommer bl.a kunna leverera större format i storlekar upp till 2000*6000, återkommer senare med mer info.

Ha nu en skön Vår & Sommar !